Massage­technieken

Het woord ‘massage’ is ontleend aan het Frans, maar heeft een Arabische oorsprong. Het Arabische woord
-mass- betekent ‘onderzoekend aanraken’.

Op deze pagina vind je alles over de massagetechnieken die ik beoefen.

Massagetechnieken

Massagetechnieken klassieke massage

Klassieke massage

Dit is een van de oudste massagetechnieken die de wereld kent. Klassieke massage wordt toegepast bij klachten in de vorm van pijn, stress en burn-out klachten, te hoge spierspanning, spierverhardingen, kramp, bewegingsstoornissen, vermoeidheid, spanningen en problemen bij de bloedcirculatie.

Ontspannen is een kunst die velen van ons verleerd zijn; we nemen vaak te weinig tijd voor rustmomenten. Ook daarvoor is en ontspanningsmassage zeer aan te bevelen. Een klassieke massage geeft je de gelegenheid om tot rust te komen.

Massagetechnieken Stoelmassage

Stoelmassage

Stoelmassages zijn vooral bestemd voor medewerkers in bedrijven, oudere mensen in verzorgingstehuizen, als ondersteuning voor mensen met staande beroepen enz. Maar ik geef de stoelmassage ook thuis bij particulieren. Ik ontmoet veel mensen die ’s avonds geen energie meer hebben om te sporten, last hebben van een vermoeide of zelfs pijnlijke nek, schouders of armen. Last van hun onderrug door langdurig verkeerd zitten. Dit kan veranderen door stoelmassage, een moment om te herstellen. Ik behandel je pijnlijke spieren.

Massagetechnieken Wellness Massage

Wellness massage

Wellness massages zijn een waar genot om je echt te ontspannen. Een cadeau aan je lichaam én aan je geest. Wellness massages kunnen voor ontspanning maar natuurlijk ook voor klachten worden ingezet, want deze vorm van massage heeft een positieve invloed op jouw hele gezondheid. Mensen die zich met enige regelmaat laten masseren slapen beter en voelen zich over de hele linie fitter. Ook geeft het bij uitstek toegevoegde waarde als je in een genezingsperiode zit na een ziekbed.

Massagetechnieken guasha massage

Guasha massage

Guasha massage is een eeuwenoude massage. Een van de grootste oorzaken van lichamelijke klachten en ziekten zijn afvalstoffen die zich in het lichaam bevinden en niet worden afgevoerd. Afvalstoffen worden in ons lichaam opgeslagen in het bindweefsel, spieren en gewrichten. Deze massage, ook wel ‘schraaptherapie’ genoemd, stimuleert de natuurlijke reiniging en het ontgiften van het lichaam. Het is wel aan te raden om meerdere behandelingen te volgen voor een optimaal resultaat. Guasha therapie behandelt de complete mens, gaat ervan uit dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Massagetechnieken trigger point massage

Triggerpoint therapie

Een trigger point massage is bedoeld om trigger points, ofwel spierknopen, te verlichten en kan helpen bij klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, RSI en knarsetanden. Hoe herken je nu een trigger point? Dat kenmerkt zich door bijvoorbeeld een bewegingsbeperking, door krachtverlies en/of pijnklachten. Deze klachten kunnen worden behandeld door middel van diepwerkende massagetechnieken, precies op de plek van de triggerpoints door het uitoefenen van druk op deze verkrampte plekjes in de spieren. Dat geeft verlichting en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren.

Massagetechnieken zo oud als de mens

Voor het eerst wordt het beschreven in China, en dan spreken we over 3000 jaar voor Christus.

Herodicus, een tijdgenoot van Hippocrates (Griekenland), ook wel de vader van de geneeskunde genoemd, hield zich al bezig met massage. Ook de Romeinen en de Egyptenaren kenden vormen van massage, die werden toegepast om te ontspannen of als behandeling tegen allerlei kwalen.

In de middeleeuwen had men het niet op ‘aanraken’ en uit die periode hoor je er dan ook niet veel van. Pas in de zestiende eeuw komt massage weer in de belangstelling, en met name door Ambroise Paré, een arts uit Frankrijk.

In de zeventiende eeuw krijgt massage een heuse medische status.

Wij staan voor je klaar!

Dit zeggen onze cliënten

Geregeld had ik last van hoofdpijn en een stijf gevoel in mijn nek. Dan ging het weer over; eigenlijk bleef ik er te lang mee lopen. Tot het écht uitmondde in niet meer kunnen werken van de hoofdpijn. Winette heeft mij fantastisch behandeld en ik heb nergens meer last van. Ze heeft me ook geleerd hoe ik zelf ontspanningsoefeningen kan doen.

– Samantha de Groen

Ik hoorde via social media van de stoelmassage die Winette Marinus en Stefan Marinus geven aan bedrijven. Als eigenaar van een notariskantoor, was ik gelijk enthousiast. Stefan komt twee keer per maand om mijn medewerkers te behandelen die last hebben van rug-, schouder- of nekklachten. Ze zijn niet alleen dankbaar, maar het bevordert ook de prestaties. De kosten zijn geheel aftrekbaar. Win-win!

– Piet in het Veld, werkgever