Wat is een stoelmassage?

Een stoelmassage is een ontspanningsmassage. En wat het woord al zegt: het is een massage waar de client op een speciaal daarvoor bestemde stoel -omgekeerd- plaatsneemt. Met zijn of haar rug richting de masseur en het gezicht in een zachte steun met opening, kijkend naar de grond en met een steun voor de armen en de benen. Zo wordt het hele lichaam én ondersteund én kan men zich goed ontspannen.

Veel mensen hebben zittend werk en dat is niet ideaal voor de spieren van de rug, de nek, de schouders en het bekken.

Het is een bewezen feit dat een stoelmassage heel doeltreffend en verlichtend werkt. De massage vindt plaats door de kleding heen en heeft ook een positief effect op stress en andere werk gerelateerde klachten. De massage duurt 15 minuten. Dat is voldoende om de doorbloeding van de betreffende spieren te bevorderen. Het wordt vooral ingezet voor vastzittende schouders en/of nek, hoofdpijn en rugklachten.

Heeft het je interesse gewekt?

Hoe ervaart de cliënt de massage?

De client ervaart zachte golven door zijn of haar lichaam, rug, armen, heupen hoofd en nek. De masseur maakt gebruik van drukpunten, strekking van de spieren en mobilisatie van de gewrichten. Op die manier wordt de doorbloeding gestimuleerd en eventuele blokkades opgeheven. Dat is nodig omdat veel mensen op het werk een verkeerde of niet optimale werkhouding aannemen.

stoelmassage

Stoelmassage op het werk

Stoelmassages op het werk worden steeds populairder. Werkgevers zien het belang van deze massages steeds meer in; het verlicht stress waardoor de productiviteit toeneemt, evenals de energie op de werkvloer. Zo gaan mensen met hernieuwde kracht weer aan het werk.

De voordelen in het kort:

Het vermindert spanning

De stoelmassages verbeteren de bloedcirculatie in de spieren, wat het risico op spierknopen terugbrengt.

Het verhoogt de productiviteit

Vooral als bedrijven hun werknemers met enige regelmaat stoelmassages laten ondergaan, zien we dat dit de productiviteit verhoogt. We ziende concentratie, de besluitvorming en de communicatie verbetert.

Pijnklachten

Als mensen met pijnklachten rondlopen, vraagt dat energie wat niet in het werk kan worden gestoken. Met de juiste toepassing van de zittende stoelmassage verlicht dit onmiddellijk de ergste pijn, maar ook fysiek en mentale vermoeidheid.

Samengevat is het dus een effectieve manier om medewerkers te motiveren en te stimuleren.

Stoelmassage aan huis

De stoelmassage kan ook aan particulieren worden gegeven die rondlopen met klachten en liever thuis een stoelmassage wensen dan een massage in een praktijk. Met name voor oudere mensen die nog zelfstandig thuis wonen is dit een gewilde uitkomst.

Dit zeggen onze cliënten

Geregeld had ik last van hoofdpijn en een stijf gevoel in mijn nek. Dan ging het weer over; eigenlijk bleef ik er te lang mee lopen. Tot het écht uitmondde in niet meer kunnen werken van de hoofdpijn. Winette heeft mij fantastisch behandeld en ik heb nergens meer last van. Ze heeft me ook geleerd hoe ik zelf ontspanningsoefeningen kan doen.

– Samantha de Groen

Ik hoorde via social media van de stoelmassage die Winette Marinus en Stefan Marinus geven aan bedrijven. Als eigenaar van een notariskantoor, was ik gelijk enthousiast. Stefan komt twee keer per maand om mijn medewerkers te behandelen die last hebben van rug-, schouder- of nekklachten. Ze zijn niet alleen dankbaar, maar het bevordert ook de prestaties. De kosten zijn geheel aftrekbaar. Win-win!

– Piet in het Veld, werkgever

Winette Marinus
Stefan Marinus

Gediplomeerde masseurs

E-mail

info@terug2balance.nl

Bel ons

06 21 83 97 78
06 16 43 55 26

Laten we kennis maken